Rengeteg illúzióval, vízióval és néhány jó példával találkoztam távmunka témában az utóbbi tíz évben. Hadd osszak meg most néhány tapasztalatot, ami továbbsegíthet az álláskeresésben.

Általában olyan távmunkát keresnek az álláskeresők, amely otthonról végezhető, alkalmazottként, tehát munkaszerződést kínálnak. Sajnos ki kell mindenkit ábrándítanom, ilyen munka nincs vagy csak alig-alig. Ezt a típusú munkát többnyire olyanoknak ajánlják fel a cégek, akik huzamosabb ideje a cégnél dolgoznak, bizonyították, hogy képesek az önálló munkavégzésre és jutalomként jár. Például multiknál előfordul, hogy a gyesről visszatérő kismamának lehetővé teszik a távmunkát. Könyvelőirodáktól is hallottam jó példákat.

Hogy miért nem működik új munkaerőnél munkaszerződéssel? Képzeljük csak el a helyzetet a munkaadó szempontjából: felvenne olyasvalakit otthonról történő munkára, aki új a cégnél, nem ismeri pontosan a munkafolyamatokat, a kollégákat, a cég értékeit, a munkájában másokkal együtt kell dolgoznia és még a távoli munkavégzéshez szükséges infrastruktúrát is a cégnek kell kiépítenie?  

Ennek ellenére előfordul álláshirdetésekben, hogy „otthonról végezhető munkát” (például telefonos értékesítés) ajánlanak. Ez viszont az esetek túlnyomó többségében vállalkozói alapon történik. Tehát munkaszerződés helyett vállalkozói/megbízási szerződés, a technikai hátteret (PC, internetkapcsolat, szoftverek) a „munkavállaló” biztosítja. Fizetés pedig többnyire jutalékos alapon, az eladott áru/szolgáltatás értékének arányában történik.

Ha a nyugat-európai trendeket nézzük, akkor látható, a klasszikus távmunka (csak otthonról, munkaszerződéssel) nem növekszik jelentősen. Sokkal gyakoribb viszont a heti egy-két napnyi otthonról dolgozás, a mobil távmunka, amit szintén így tartanak nyilván.

És még valami: Nyugat-Európában a távmunka elsősorban a magasan képzett dolgozók munkaformája. Például informatikusokra, tolmács-fordítókra, marketingesekre, újságírókra vagy olyan projektmunkát végző diplomásokra jellemző, akiknek csak egy-egy megbeszélésre szükséges összegyűlni.