Kockáztatás és anyagi befektetés nélkül nincs siker. Helyben és nem Magyarországról szervezve hatékonyabb a külföldi munkaszerzés. E két tanulságot szűrtem le Szabados Viktor álláskereséséből, aki március végén érkezett Svájcba. Több hullámvölgyet megélt az utóbbi négy hónapban. Első munkanapja augusztus 4-én lesz...

Blogom olvasói megszokhatták, hogy időnként külföldön dolgozó magyarokat mutatok be. Korábban megismerhették az Egyesült Királyságban dolgozó Máriát, a Berlinben új életet kezdő Klaudiát és Benjámint, most pedig Svájc következik, ahol egy kedves ismerősöm Szabados Viktor álláskeresése kerül terítékre.

Viktor 32 éves. Magyarországon érettségizett, Bécsben járt egyetemre, az ottani magyar diákszervezetet vezette és ott is szerzett közgazdasági diplomát. Az egyetemi évek alatt nem szakadt el Magyarországtól, számos projektben részt vett kommunikációs és marketing területen. Például kiadványokat írt és szerkesztett, reklámkampányt szervezett, az Európai Ifjúsági Fórum EU-elnökségi összekötője volt a magyar elnökség idején, az Európa Tanács gyűlöletbeszéd elleni kampányába még most is besegít.

Diplomásként a magyar bér négyszereséért

Svájcba több más tényező mellett a fizetés vonzotta. „Gazdasági diplomával és munkatapasztalattal Budapesten nettó 300 ezer forintot meg lehet keresni. Bécsben ennek a kétszerese, Svájcban pedig közel négyszerese érhető el” – mondja.
Kockáztatott. Úgy gondolta, akkor jobbak az esélyei, ha nem Magyarországról próbálkozik. Március végén költözött ki az 1300 lakosú Lichtensteigbe (nem tévesztendő össze Liechtensteinnel), amely Sankt Gallentől 40 kilométerre, Svájc német nyelvű részén található.

Hogy miért egy kistelepülésen kezdett el állást keresni? „A nagyvárosokban több az állás, de nagyobb a konkurencia is. Vidéken személyesebb a pályázás, könnyebben elérhetőek a döntéshozók” – mondta.

Nyolc hónapra elég anyagi tartalékkal startolt, másodmagával lakást bérelt és elkezdett állást keresni. Első körben gyakornoki helyet szerzett egy helyi vállalkozásnál, ami egy virágboltban heti 3 napos könnyű fizikai munkát jelentett. Ezt azért tartotta fontosnak, hogy minimális bevétele azért legyen és a gyakornoki szerződés fontos a tartózkodási engedélyt megszerzéséhez. Külföldi álláskeresőként ugyanis maximum 3 hónapot lehet legálisan az országban tölteni, tartózkodási engedéllyel viszont egy évet. Ráadásul a svájci lakcím a kiemelte őt a külföldi álláskereső versenytársak közül. Megszerezte a tartózkodási engedélyt. Ennek ellenére nem volt sétagalopp az állásszerzés.

Viktor, miután bejelentkezett a helyi önkormányzathoz. Virággal, csokival és sok infóval fogadták új lakosukat.

Túl nagy a konkurencia álláshirdetésre pályázva

Viktorral svájci álláskereséséről először július elején beszéltem. Akkor kicsit pesszimista volt. „160 helyre küldtem el pályázatomat. Szinte minden, az interneten fellelhető marketing, pénzügyi, kontrolling, értékesítést támogató állást megpályáztam, amire megfeleltem a kiírás alapján. Cégre és pozícióra szabtam a CV-met és a kísérőlevelet. Ennek ellenére csak három állásinterjúra hívtak be” – mondta akkor kicsit letörten. Hozzátette azonban, hogy Svájcban szinte minden pályázatára kapott visszajelzést, ellentétben a magyarországi gyakorlattal.

Három hónap után stratégiát váltott. Felismerte, hogy nem csak a hivatalos kiírásokra érdemes pályázni, hanem közvetlenül – hideghívással – is meg lehet keresni a cégeket. Elkezdte a helybeli munkadókat feltérképezni, felhívta a HR-eseket, személyesen átadta nekik pályázati anyagát. Ez végül hatásosnak bizonyult.

Július közepén Viktor már azt írta nekem: „A negyedik hónap végére két ajánlatot is kaptam. Most éppen itt, helyben egy 170 főt foglalkoztató vas es acélipari termelő cégnél sales support/marketing munkatársi pozíción voltam próbamunkanapon.” Aztán e hét hétfőjén már az újságolta, hogy aláírta szerződését és augusztus 4-én kezdi a munkát.

Referencialevél és diplomásolatok nélkül szóba sem állnak az emberrel

Természetesen rákérdeztem arra is, miben más a svájci álláskeresés a magyarországival összevetve. „Rendkívül fontos minden korábbi iskoláról, munkaadótól valamilyen dokumentumot csatolni. Például diplomamásolatot fordítással, korábbi munkaadótól refrencialevelet. Enélkül szóba sem állnak az emberrel. Én az önéletrajz végére belinkeltem a netre feltöltött pdf-dokumetumok webcímét, hogy ne kelljen nagy méretű fájlokat küldeni.

Kilátás Viktor albérletéből

A kilátás Viktor albérletéből.

Mivel Bécsben diplomázott, nyelvi problémái nincsenek. „A svájci német ugyan különbözik az irodalmi némettől, de gyorsan bele lehet rázódni. Ha valaki jól beszél németül, belejön a svájci németbe. Franciául nem tudok, de ezen a vidéken ez nem is kell” – magyarázza.

Drukkolok Viktornak. Remélem, megtalálja számítását.

Fizetések szakmánként

Küldök egy Viktortól kapott hasznos linket a Svájcban elérhető keresetekről szakmánként. Ezek bruttó összegek, de a nettó is kiszámolható az oldalon található bruttó-nettó számolóból. Ide kattintva érhető el.
Egy példa: Fodrászként (Friseur) St Gallen kantonban legalább bruttó 4167 frank kereshető. Ebből gyermek nélkül 3474 frank tartható meg, a legolcsóbb kötelező betegbiztosítás pedig 187 frank (utóbbi fix össszegű, nem a fizetés százaléka). 1 frank = 255 forint.

Néhány bruttó fizetési adatot még bemásolok (ezek a minimum összegek)
Szakács 5833
Óvónő 5417
Adótanácsadó 10 833
Betegápoló 5500
IT rendszermérnök 9533
Kertész 3800
Ács 5200
Könyvelő 7750
Mérnök 8750
Hentes 5000

Érdemes hozzátenni, hogy a forintban milliós fizetések mellett a megélhetés is drágább.

És még egy tipp: Februárban egy népszavazáson a svájciak többsége a külföldi munkavállalók számának korlátozása mellett voksolt. Ez a népakarat egy-két éven belül törvényekben is meg fog jelenni. Tehát aki az alpesi országot veszi célba, cselekedjen minél gyorsabban.

Ha külföldön dolgoztok, állást kerestek, és beszámolnátok akár névvel, akár név nélkül tapasztalataikról, kérlek, írjatok egy rövid mailt a karacsony.zoltan@jobb-allas.hu címre. 

És egy kérdés a végére, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Karácsony Zoltán